Článek
Postup
01.
Sýr hermelín nastrouhejte na hrubém struhadle, sýr goudu nastrouhejte na jemném struhadle. Dejte je do misky.
02.
Bílou část jarní cibulky nasekejte najemno a přidejte ji k sýrům. Česnek nadrťte.
03.
Přidejte trošku dijonské hořčice, majonézu a chilli. Vše zamíchejte. Pomazánku není třeba dosolovat, slanost jí dodají sýry.
04.
Starší chléb nakrájejte na plátky a ty opečte na pánvi na sádle z obou stran dozlatova. Topinky nemusíte česnekovat, pomazánka má česneku dostatek.
05.
Hotové topinky ještě teplé mažte pomazánkou. Podávejte je nejlépe s vychlazeným pivem.
Navrhujeme vyzkoušet také zapečený hermelín v listovém těstě se slaninou nebo jednoduchý švýcarský sýrový koláč.