Článek
Takto připravená domácí paštika (či chcete-li pomazánka) je skvělá jako předkrm, na svačinu, k večeři nebo odpolednímu posezení s přáteli. Užívejte si zdravou a chutnou rostlinnou alternativu klasických domácích masových paštik, která se na stole určitě neztratí!
Postup
01.
Uvařenou a oloupanou červenou řepu nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Přidejte scezené červené fazole, olivový olej a prolisovaný česnek. Zakápněte citronovou šťávou, přidejte pastu tahini a osolte a opepřete podle chuti.
02.
Vše rozmixujte do hladké konzistence. Kdyby byla směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo více olivového oleje, aby měla požadovanou strukturu. Paštiku ochutnejte a případně dosolte nebo přidejte další citronovou šťávu pro větší svěžest.
03.
Paštiku přendejte do misky, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte s oblíbeným pečivem.