Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Zapomeňte na masové paštiky! Zkuste něco svěžího, barevného a hlavně rostlinného. Tahle fazolová paštika s červenou řepou vás mile překvapí nejen chutí, ale i sytou barvou, která na talíři vypadá skvěle.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 ks vařené červené řepy
  • 1 plechovka sterilovaných červených fazolí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce pasty tahini
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce zelené natě na ozdobu
Článek

Takto připravená domácí paštika (či chcete-li pomazánka) je skvělá jako předkrm, na svačinu, k večeři nebo odpolednímu posezení s přáteli. Užívejte si zdravou a chutnou rostlinnou alternativu klasických domácích masových paštik, která se na stole určitě neztratí!

Postup

01.

Uvařenou a oloupanou červenou řepu nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Přidejte scezené červené fazole, olivový olej a prolisovaný česnek. Zakápněte citronovou šťávou, přidejte pastu tahini a osolte a opepřete podle chuti.

02.

Vše rozmixujte do hladké konzistence. Kdyby byla směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo více olivového oleje, aby měla požadovanou strukturu. Paštiku ochutnejte a případně dosolte nebo přidejte další citronovou šťávu pro větší svěžest.

03.

Paštiku přendejte do misky, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte s oblíbeným pečivem.

Energetická hodnota celkem - 6 porcí
Energie2 917,78 kJ
Bílkoviny35,2 g
Tuky26,33 g
Sacharidy76,07 g
Sůl3,57 g
SAFA4,33 g
Vláknina28,25 g
Cukry15,59 g

Načítám