Hlavní obsah
4,1
(7)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

V jednoduchosti je krása! A rozhodně to platí i o tomhle receptu... Jen pár levných surovin a vytvoříte z nich během chvilky skvělou tradiční pomazánku, která je úžasná nejen na čerstvém pečivu, ale třeba i k pečeným či vařeným bramborám.

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 30 g másla
  • 2 lžíce 30% smetany ke šlehání
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička nasekané pažitky
Článek

V originálním receptu se používá klasická žlutá cibule, ale můžete ji nahradit jemnější jarní cibulkou. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, vyměňte část sladké papriky za pálivou a přidejte čerstvě namletý pepř.

Postup

01.

Nejprve důkladně utřete změklé máslo s tvarohem. Postupně přidávejte smetanu a ruční metlou míchejte, dokud nezískáte jednotnou nadýchanou konzistenci.

02.

Nyní do pomazánky zamíchejte najemno nasekanou jarní cibulku a mletou sladkou papriku. Nakonec dosolte dle chuti a můžete posypat nasekanou čerstvou pažitkou.

Energetická hodnota celkem - 1 misku
Energie2 049,09 kJ
Bílkoviny31,81 g
Tuky34,55 g
Sacharidy13,99 g
Sůl1,06 g
SAFA17,98 g
Vláknina1,61 g
Cukry10,89 g

Načítám