Článek
Nevíte, jak na domácí majonézu? Podívejte se na tradiční i moderní recept >>>. Majolku také můžete nahradit snadnou holandskou omáčkou, i tu zvládnete raz dva>>>.
Postup
01.
Ve velké míse promíchejte mouku, polentu, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva a pepř. Ve druhé míse prošlehejte mléko, jogurt a bílky dohladka.
02.
Tekutou směs vlijte do suchých ingrediencí, propracujte a přidejte rozpuštěné máslo, nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku.
03.
Těsto nechte chvíli odpočinout. Mezitím si opečte na suché pánvi slaninu a připravte si vejce. Do vaflí se nejlépe hodí míchaná, klasické volské oko nebo zastřené (ve videu uvidíte, jak na něj).
04.
Rozehřátý vaflovač vyložte pečicím papírem nebo jemně potřete tukem. Vafle připravujte postupně, každá trvá asi 4–5 minut, a hotové je servírujte s majonézou, slaninou, vejcem a polníčkem jako sendvič.
Tip: Vegetariánům místo slaniny přidejte třeba plátek sýra.