Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Jak málo stačí, aby i obyčejná plněná vejce působila luxusně! Postačí vám jen řepa a pár chutných surovin a máte vyhráno.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
7 kusů
Plněná vejce s pršutem
  • 3 ks vajec natvrdo
  • 1 lžička hořčice
  • 1 špetka soli
  • 3 plátky pršutu
  • 3 ks listů salátu
  • 1 lžička černého sezamového semínka
Fialová vejce
  • 4 ks vajec natvrdo
  • 2 ks červené řepy
  • 2 lžíce smetanového sýra
  • 1 lžička hořčice
  • 1 špetka soli a pepře
  • 1 špetka mleté kurkumy
Článek

Nejste si jistí, jak správně uvařit vejce natvrdo? S tímto postupem budete mít žloutek stále krásně žlutý bez náznaků šedé barvy: >>> Jak správně uvařit vejce natvrdo

Postup

01.

Chcete-li oba druhy vajíček servírovat zároveň, začněte s přípravou těch fialových. Nejprve oloupejte řepu, rozmixujte ji a oloupaná vejce natvrdo do ní naložte. Postačí na několik hodin, ale aby byl bílek kompletně probarvený, nechte je přes noc.

02.

Obarvená vejce z řepy vyndejte, podélně rozkrojte a vyjměte z nich žloutky. V misce je utřete se smetanovým sýrem, hořčicí, solí, pepřem a kurkumou. Vzniklou směs nandejte do zdobicího sáčku a nastříkejte ozdobně do bílku. Ozdobte dle vlastní fantazie, například jedlými květy.

03.

U plněných vajec s pršutem začněte tím, že je oloupete, příčně rozříznete a vyndáte žloutky. Utřete je se solí a hořčicí a lžičkou jimi opatrně naplňte bílky. Na každý poskládejte list salátu a plátek pršutu, přiklopte druhou částí bílku a celé vejce zpevněte párátkem. Plněné vejce posypejte černým sezamem a můžete servírovat.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie573,25 kJ
Bílkoviny9,58 g
Tuky7,4 g
Sacharidy7,77 g
Sůl0,83 g
SAFA2,73 g
Vláknina1,6 g
Cukry6,41 g

Načítám