Článek
Nejste si jistí, jak správně uvařit vejce natvrdo? S tímto postupem budete mít žloutek stále krásně žlutý bez náznaků šedé barvy: >>> Jak správně uvařit vejce natvrdo
Postup
01.
Chcete-li oba druhy vajíček servírovat zároveň, začněte s přípravou těch fialových. Nejprve oloupejte řepu, rozmixujte ji a oloupaná vejce natvrdo do ní naložte. Postačí na několik hodin, ale aby byl bílek kompletně probarvený, nechte je přes noc.
02.
Obarvená vejce z řepy vyndejte, podélně rozkrojte a vyjměte z nich žloutky. V misce je utřete se smetanovým sýrem, hořčicí, solí, pepřem a kurkumou. Vzniklou směs nandejte do zdobicího sáčku a nastříkejte ozdobně do bílku. Ozdobte dle vlastní fantazie, například jedlými květy.
03.
U plněných vajec s pršutem začněte tím, že je oloupete, příčně rozříznete a vyndáte žloutky. Utřete je se solí a hořčicí a lžičkou jimi opatrně naplňte bílky. Na každý poskládejte list salátu a plátek pršutu, přiklopte druhou částí bílku a celé vejce zpevněte párátkem. Plněné vejce posypejte černým sezamem a můžete servírovat.