Článek
Jalapeños jsou zelené papričky původem z Mexika, které se vyznačují mírnou pikantností. Mohou se používat čerstvé, dají se nakládat, sušit, skvělé jsou také plněné čerstvým sýrem. Anebo jako součást náplně těchto vajec.
Postup
01.
Vejce uvařte během deseti minut natvrdo, pak je oloupejte a rozkrojte napůl.
02.
Žloutky vyjměte a dejte do misky. Zamíchejte do nich najemno nasekanou papričku jalapeño, majonézu (můžete připravit i domácí podle našeho videoreceptu), dijonskou hořčici, sůl a čerstvě mletý pepř. Směs zamíchejte.
03.
Připravte si cukrářský sáček, případně i zdobicí špičku. Žloutkovou směs do něj nandejte a vaječné bílky naplňte.
04.
Plátky pancetty usmažte, pak je dejte na papírovou utěrku a nasekejte. Kousky slaniny na závěr dozdobte naplněná vejce, přidejte kousek papričky a podávejte.
Nejlepší velikonoční recepty
Nejlepší recepty na mazanec: