Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Skvělý způsob, jak zužitkovat (nejen) vykoledovaná vejce – pozor, pouze ta zaručeně čerstvá! Lehce pikantní chuť jim dodávají zelené papričky jalapeños, křupavost zajistí slanina.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
  • 4 ks vejce
  • 2 ks papriček jalapeño
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 100 g majonézy
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Jalapeños jsou zelené papričky původem z Mexika, které se vyznačují mírnou pikantností. Mohou se používat čerstvé, dají se nakládat, sušit, skvělé jsou také plněné čerstvým sýrem. Anebo jako součást náplně těchto vajec.

Postup

01.

Vejce uvařte během deseti minut natvrdo, pak je oloupejte a rozkrojte napůl.

02.

Žloutky vyjměte a dejte do misky. Zamíchejte do nich najemno nasekanou papričku jalapeño, majonézu (můžete připravit i domácí podle našeho videoreceptu), dijonskou hořčici, sůl a čerstvě mletý pepř. Směs zamíchejte.

03.

Připravte si cukrářský sáček, případně i zdobicí špičku. Žloutkovou směs do něj nandejte a vaječné bílky naplňte.

04.

Plátky pancetty usmažte, pak je dejte na papírovou utěrku a nasekejte. Kousky slaniny na závěr dozdobte naplněná vejce, přidejte kousek papričky a podávejte.

Načítám