Hlavní obsah
3,8
(6)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Sýrové krekry jsou oblíbenou volbou jako pohoštění pro návštěvu nebo jako slané zobání večer k vínu. Tyto výtečné sušenky jsou z pouhých tří ingrediencí a postup je opravdu jednoduchý!

10 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
  • 100 g parmazánu
  • 120 g hladké mouky
  • 90 g másla
Článek

Postup

01.

Z lehce povoleného másla, nastrouhaného parmazánu a mouky vypracujte rukama nebo v robotu hladké těsto, podle chuti ho můžete lehce dosolit. Zabalte ho do potravinářské fólie a vložte na pár hodin nebo přes noc do lednice.

02.

Odpočinuté těsto vyndejte z lednice, nechte povolit a vyválejte na pomoučeného válu na plát tenký asi 3 mm.

Foto: Svatava Vašková

Rychlé, jednoduché a vždy výborné!Foto: Svatava Vašková

03.

Rádlem vytvořte drobné čtverečky, ty pak dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 stupňů lehce dozlatova (asi 8 minut).

Energetická hodnota celkem - 2 plechy
Energie6 136,9 kJ
Bílkoviny46,92 g
Tuky103,4 g
Sacharidy87,12 g
Sůl1,73 g
SAFA57,92 g
Vláknina3,6 g
Cukry1,97 g

Načítám