Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Hit sociálních sítí, který si získal srdce milovníků rychlých a nápaditých receptů: omeleta z rýžového papíru! Křupavý základ, vejce a v našem případě i šťavnaté krevety se zeleninou – a na stole máte bleskovou jednoduchou pochoutku jedna báseň.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 kus
  • 4 ks kreveta
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 ks rýžového papíru
  • 1 lžíce chilli oleje
  • 1 ks vejce
  • 15 g menší mrkve
  • 1 špetka soli
K servírování
  • 1 lžíce chilli omáčky sriracha
  • 1/2 lžíce jarní cibulky
  • 1/2 lžičky sezamových semínek
Článek

Nefandíte pálivým jídlům? Pak použijte klasický olej a k servírování například omáčku teriyaki.

Postup

01.

Nejprve oloupejte a očistěte krevety a rozkrojte je napůl. Zamíchejte je v misce se sójovou omáčkou, nasekaným česnekem a světlou částí jarní cibulky. Oloupanou mrkev nasekejte na drobné kostičky.

02.

Na dno velké pánve položte rýžový papír (nelekněte se, teplem se začne lehce kroutit) a potřete ho chilli olejem.

03.

Na rýžový papír s olejem nalijte vejce rozšlehané se špetkou soli a pomocí lžíce jím potřete celý povrch. Na vejce naložte připravenou krevetovou směs a mrkev a asi minutu prohřívejte, aby se vejce zatáhlo, pak omeletu na pánvi obraťte a smažte z druhé strany.

04.

Hotovou omeletu servírujte s nasekanou zelenou částí jarní cibulky, sezamovými semínky a chilli omáčkou sriracha.

Energetická hodnota celkem - 1 kus
Energie1 372,49 kJ
Bílkoviny16,09 g
Tuky20,77 g
Sacharidy19,42 g
Sůl5,62 g
SAFA4,02 g
Vláknina2,71 g
Cukry6,49 g

Načítám