Článek
Nefandíte pálivým jídlům? Pak použijte klasický olej a k servírování například omáčku teriyaki.
Postup
01.
Nejprve oloupejte a očistěte krevety a rozkrojte je napůl. Zamíchejte je v misce se sójovou omáčkou, nasekaným česnekem a světlou částí jarní cibulky. Oloupanou mrkev nasekejte na drobné kostičky.
02.
Na dno velké pánve položte rýžový papír (nelekněte se, teplem se začne lehce kroutit) a potřete ho chilli olejem.
03.
Na rýžový papír s olejem nalijte vejce rozšlehané se špetkou soli a pomocí lžíce jím potřete celý povrch. Na vejce naložte připravenou krevetovou směs a mrkev a asi minutu prohřívejte, aby se vejce zatáhlo, pak omeletu na pánvi obraťte a smažte z druhé strany.
04.
Hotovou omeletu servírujte s nasekanou zelenou částí jarní cibulky, sezamovými semínky a chilli omáčkou sriracha.