Článek
Pokud se bojíte, že se vám cuketové toasty při smažení rozpadnou, vyskládejte je obalené na plech a dejte na 30 minut do mrazáku. Po promrznutí se budou lépe smažit, ale budou v oleji víc prskat.
Postup
01.
Cuketu omyjte a nakrájejte na centimetrová kolečka. Ochuťte je solí a pepřem. Hermelín nakrájejte na proužky o délce cukety a šunku natrhejte na stejně velké kousky. Mezi dva kusy cukety dejte kousek sýra, šunky a lístek bazalky.
02.
V misce rozmíchejte vejce s italským kořením. Do dalších misek si připravte mouku a strouhanku. Toastíky klasicky obalte v trojobalu a smažte je v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
03.
Na dip prošlehejte společně pomazánkové máslo se zbylými surovinami a máte hotovo. Můžete servírovat spolu s cuketovými toastíky.
Tip: Pokud máte raději tekutější dipy, přidejte do něj lžíci zakysané smetany nebo jogurtu.
Cukety, kam se podíváš
Cuketová jsou stále stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone|
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní