Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Smažené pokrmy nepatří mezi nejzdravější, ale zato jsou velmi chutné! Tímto způsobem přípravy dostanete cuketu i do těch, co nad ní zlomili hůl. Cuketové toastíky jsou ideální vydatnou svačinou nebo obědem na náročnější dny, kdy potřebujete získat energii a můžete si trochu zahřešit.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
  • 2 ks cukety
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 150 g sýru hermelínového typu
  • 50 g šunky
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • 2 ks vejce
  • 1/4 sáčku směsi italského koření
  • 6 lžic hladké mouky
  • 100 g strouhanky na obalování
  • 150 ml oleje na smažení
Dip
  • 5 lžic pomazánkového másla
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžíce petržele
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Pokud se bojíte, že se vám cuketové toasty při smažení rozpadnou, vyskládejte je obalené na plech a dejte na 30 minut do mrazáku. Po promrznutí se budou lépe smažit, ale budou v oleji víc prskat.

Postup

01.

Cuketu omyjte a nakrájejte na centimetrová kolečka. Ochuťte je solí a pepřem. Hermelín nakrájejte na proužky o délce cukety a šunku natrhejte na stejně velké kousky. Mezi dva kusy cukety dejte kousek sýra, šunky a lístek bazalky.

02.

V misce rozmíchejte vejce s italským kořením. Do dalších misek si připravte mouku a strouhanku. Toastíky klasicky obalte v trojobalu a smažte je v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.

03.

Na dip prošlehejte společně pomazánkové máslo se zbylými surovinami a máte hotovo. Můžete servírovat spolu s cuketovými toastíky.

Tip: Pokud máte raději tekutější dipy, přidejte do něj lžíci zakysané smetany nebo jogurtu.

Cukety, kam se podíváš

Cuketová jsou stále stále dostupné, zkuste je využít naplno.

Načítám