Hlavní obsah
4,4
(7)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Zbyl vám doma toastový chléb a toasty už nemůžete ani vidět? Nevyhazujte ho, je to škoda. Upečte z něj až nečekaně výborný koláč s uzeným lososem. A recept jistě oceníte i ve chvíli, kdy se vám nechce vyrábět křehké těsto a nemáte po ruce ani kupované.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 6 plátků bílého toastového chleba
  • 3 lžíce másla
  • 125 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 3 ks vejce
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 200 g uzeného lososa
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Nejste fanoušek lososa? Můžete ho nahradit uzeným pstruhem nebo jakoukoliv oblíbenou uzeninou. Pro bezmasou variantu sáhněte po červené cibuli nebo paprice.

Postup

01.

Koláčovou formu vymažte máslem a včetně okrajů ji vyložte toastovým chlebem.

02.

Sýr, smetanu, vejce, sůl a pepř prošlehejte dohladka a směs nalijte na chléb. Koláč ozdobte kousky lososa a natrhaným koprem.

03.

Pečte v předehřáté troubě při 180 °C 20–30 minut, hotový koláč můžete ještě ozdobit nadrceným červeným pepřem a servírovat ho například s citronem.

Energetická hodnota celkem - 1 koláč
Energie9 505,57 kJ
Bílkoviny90,58 g
Tuky157,55 g
Sacharidy121,74 g
Sůl13,62 g
SAFA84,56 g
Vláknina11,05 g
Cukry24,56 g

Načítám