Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Kdo by nemiloval langoše? Jste fanouškem těch klasických? Pak by možná stálo za zkoušku vyzkoušet i jinou verzi, a to se zakysanou smetanou!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 ml mléka
  • 1 kg hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka cukru
  • 42 g droždí
  • 1 špetka soli
  • 200 g zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Z mléka, cukru a droždí připravte kvásek, poté ho smíchejte s moukou, zakysanou smetanou a solí. Vypracujte těsto, které nechte kynout.

02.

Langoše smažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podávejte s česnekem a sypané sýrem.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie17 621,9 kJ
Bílkoviny146,96 g
Tuky56,17 g
Sacharidy759,68 g
Sůl2,06 g
SAFA29,63 g
Vláknina32,52 g
Cukry46,59 g

Načítám