Článek
Jestli máte rádi uzeniny, přidejte do placiček uzené maso, klobásu či párek. Skvělé jsou také se strouhaným sýrem, ale pozor, aby sýr nebyl moc výrazný. Placičky mají jemnou chuť.
Postup
01.
Nejprve květák rozkrájejte na růžičky, které vařte v osolené vodě asi 10 minut do změknutí. Nechte okapat a květák rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo velkou vidličkou.
02.
Ke květáku přidejte rozklepnutá celá vejce, koření, utřený česnek a strouhanku dle potřeby, abyste z těsta mohli tvořit placičky. Ty poté smažte na oleji z obou stran dozlatova.
03.
Osmažené placičky můžete podávat jako přílohu, ale skvělé jsou jako hlavní chod s vařeným bramborem nebo se salátem a tatarskou omáčkou.
Nemáte květáku nikdy dost? Podívejte se do našeho speciálu: recepty z květáku.