Článek
Kromě receptu vám dáme ještě jeden typ na vylepšení. Zbyl vám doma kus sýra nebo prostě jen milujete pokrmy zapečené se sýrem? Neváhejte ho nastrouhaný přidat ke knedlíkům. Skvěle se hodí eidam, niva nebo parmazán.
Postup
01.
Předehřejte troubu na 180 °C a zapékací misku vymažte máslem. Slaninu opečte na rozehřáté pánvi, dokud nebude křupavá, poté ji vyjměte a na výpeku krátce osmahněte nakrájenou jarní cibulku a přidejte čerstvý špenát, který nechte jen zavadnout. Pánev odstavte z ohně.
02.
Knedlíky vysypte na dno vymazané zapékací misky. Vejce rozšlehejte s mlékem, osolte, opepřete a přelijte směsí připravené knedlíky. Přidejte slaninu se špenátem a vše promíchejte.
03.
Zapečte v troubě po dobu 20–25 minut, dokud vejce nezpevní a povrch nebude zlatavě křupavý. Hotový gratin ozdobte čerstvou bylinkou, třeba petrželkou, a podávejte se zeleninou.
Chcete přece jen klasiku - knedlík s vajíčkem pěkně z pánve? Zkuste ho i tak vyšperkovat podle našeho receptu.