Článek
Jednohubky nemusí být jen v podobě kousků rohlíku s pomazánkou. I když ty jsou samozřejmě skvělé, ne každý je může jíst nebo na ně má po vánočních hodech ještě chuť. Zkuste to letos odlehčeně, a zapomeňte tak na bolest žaludku z přejedení.
Postup
01.
Vaječné stromečky: Špenát opláchněte a pár vteřin ho spařte ve vodě - postačí ho dát do cedníku a přelít horkou vodou. Poté špenát zchlaďte, vymačkejte z něj vodu a přendejte ho do mixéru. Uvařená vejce podélně rozkrojte a žloutky dejte ke špenátu. Přidejte pomazánkové máslo, klasické máslo, utřený česnek a podle chuti sůl a pepř.
02.
Směs v mixéru rozmixujte dohladka a přendejte ji do cukrářského sáčku. Za pomoci hvězdicové špičky vytvořte do bílkových půlek stromečky, které posypte parmazánem a ozdobte hvězdičkou z červené papriky.
03.
Krevetové jednohubky: Okurku omyjte, osušte a i se slupkou nakrájejte na 10 přibližně centimetrových koleček. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm krevety, které ochuťte solí a pepřem. Na okurky naneste vždy lžičku guacamole (můžete si ho snadno připravit podle našeho receptu nebo koupit už hotové), jednu krevetu, kousek citronu a malou snítku kopru.
04.
Hruškové jednohubky: Hrušky omyjte a každou nakrájejte na 8 tenkých koleček, ze kterých vykrojte jádřinec (pokuste se o co nejmenší dírku). Kozí sýr vyšlehejte s medem a špetkou soli, můžete přidat i trochu chilli. Vzniklý krém přendejte do zdobicího sáčku s hladkou špičkou a nastříkejte ho na plátek hrušky, náplň překryjte dalším plátkem hrušky a opět naneste krém. Jednohubky ozdobte zrníčky z granátového jablka a nasekanou pažitkou.