Článek
Postup
01.
Připravte kefírové těsto. Do misky dejte kefír, vejce, špetku soli, zamíchejte a poté přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem.
02.
Mleté maso ochuťte česnekem, solí a pepřem a opečte na pánvi společně s nakrájenou cibulí. Nakonec do masové směsi rozmělněte v prstech majoránku – přidejte ji až do orestované směsi, aby nezhořkla.
03.
Do formy vyložené pečicím papírem vlijte polovinu kefírového těsta, poté přidejte veškerou masovou směs a zalijte zbytkem těsta. Tímto vrstvením docílíte podobného efektu jako u burgeru, kdy místo housky je kefírové těsto.
04.
Vrchní vrstvu můžete posypat sezamem. Koláč vložte do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečte 40 minut. Po upečení nechte koláč vychladnout a krájejte na porce.