Článek
Halloween je původně keltský svátek. Slaví se hlavně v anglosaských zemích 31. 10. V posledních letech si, jen chvíli před tradičními Dušičkami, získává popularitu i u nás.
Postup
01.
Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidejte hladkou mouku, teplou (ne vroucí) vodu, olivový olej a sůl. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte utěrkou a nechte vykynout.
02.
Troubu předehřejte na 220 stupňů a připravte si plech s pečicím papírem. Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a rozdělte na 10 stejných dílů.
03.
Z dílů tvarujte placičky, pomažte je rajčatovou omáčkou, ozdobte dle své chuti šunkou nebo salámem a posypejte sušeným oreganem. Minipizzy dejte předpéct asi na 15 minut.
04.
Když začne těsto na pizzách po stranách zlátnout, vyndejte je a z mozzarelly a oliv vytvořte halloweenské zdobení, inspiraci najdete na úvodní fotografii. Minipizzy dejte zapéct už jen na pár minut zpátky do trouby.
Nemáte čas na kynuté těsto? Zkuste pizzu bez droždí.