Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Malé verze pizzy jsou u dětí tak vděčné! Poslouží jako rychlá večeře a druhý den třeba jako školní svačina. A ozdobené v halloweenském duchu je určitě potěší.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 200 ml teplé vody
  • 10 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
na ozdobu
  • 200 g rajčatového suga
  • 150 g mozzarelly
  • 50 g šunky
  • 20 g salámu
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 5 ks černých oliv
Článek

Halloween je původně keltský svátek. Slaví se hlavně v anglosaských zemích 31. 10. V posledních letech si, jen chvíli před tradičními Dušičkami, získává popularitu i u nás.

Postup

01.

Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidejte hladkou mouku, teplou (ne vroucí) vodu, olivový olej a sůl. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte utěrkou a nechte vykynout.

02.

Troubu předehřejte na 220 stupňů a připravte si plech s pečicím papírem. Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a rozdělte na 10 stejných dílů.

03.

Z dílů tvarujte placičky, pomažte je rajčatovou omáčkou, ozdobte dle své chuti šunkou nebo salámem a posypejte sušeným oreganem. Minipizzy dejte předpéct asi na 15 minut.

04.

Když začne těsto na pizzách po stranách zlátnout, vyndejte je a z mozzarelly a oliv vytvořte halloweenské zdobení, inspiraci najdete na úvodní fotografii. Minipizzy dejte zapéct už jen na pár minut zpátky do trouby.

Nemáte čas na kynuté těsto? Zkuste pizzu bez droždí.

Energetická hodnota celkem - 8 kusů
Energie8 664,03 kJ
Bílkoviny76,46 g
Tuky80,5 g
Sacharidy255,25 g
Sůl11,7 g
SAFA30,2 g
Vláknina14,85 g
Cukry29,43 g

Načítám