Článek
01.
Mouku smíchejte se solí. Máslo nakrájejte na malé kostičky a zapracujte robotem nebo rukama do mouky. Do vzniklé drobenky přilijte vodu a zpracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte v lednici alespoň 2 hodiny.
02.
Těsto a sýr vyndejte z lednice. Troubu předehřejte na 190 °C. Dýni nakrájejte na slabé plátky. Bylinky najemno.
03.
Na pomoučeném vále rozválejte těsto na kulatý plát o průměru cca 32 cm. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Sýr rozetřete po těstě, přičemž nechte okraje – 5 cm široké – suché – bez sýra.
04.
Sýr posypejte bylinkami a rozprostřete na něj plátky dýně. Můžete do vějíře i přes sebe – je to na vás. Dýně by neměla přesahovat potřenou část těsta. Lehce pokapejte olivovým olejem a osolte. Posypejte dýňovými semínky. Volné okraje galetky přehněte dovnitř.
04.
Galetku vložte do trouby a pečte při 190 °C 30 minut. Poté vyndejte z trouby, lehce posypejte parmezánem a dejte ještě 5 minut péct. Vyndejte z trouby a nechte zchladnout. Parmezán můžete podávat i při servírování.
Potěšte své smysly i dalšími recepty s dýní hokaido. Zahřejte se například kořeněnou omáčkou s masovými kuličkami, upečte si dýňový quiche.