Článek
Ať už držíte bezlepkovou či nízkosacharidovou dietu, nebo chcete zařadit víc luštěnin či bílkovin do svého jídelníčku, tento snadný chléb z červené čočky si zamilujete. Je opravdu velmi jednoduchý na přípravu a obložit si ho můžete jak naslano, tak i nasladko.
Postup
01.
Červenou čočku namočte do studené vody alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc (při pokojové teplotě).
02.
Namočenou propláchnutou červenou čočku dejte do mixéru a přidejte vejce, tvaroh, sůl a sodu. Vše rozmixujte do hladké konzistence.
03.
Rozmixovanou směs nalijte do formy (15 × 20 cm) vyložené pečicím papírem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 30 minut.
04.
Po upečení nechte dobře vychladnout a poté nakrájejte na 4 stejné kousky, které můžete dále rozříznout a obložit dle své chuti a fantazie.