Článek
Do rolek můžete zabalit prakticky cokoliv. Skvěle ladí také uzený losos nebo pro bezmasou verzi sáhněte po paprice. Ricottu můžete nahradit i jiným krémovým sýrem nebo pomazánkovým máslem.
Postup
01.
Cukety umyjte a odřízněte konce. Pomocí mandolíny nebo ostrého nože je nakrájejte podélně na tenké plátky, asi 3-4 mm silné. Mírně je osolte a nechte vypotit. Tekutinu poté otřete.
02.
Rozpalte grilovací pánev nebo venkovní gril. Cuketové plátky potřete olivovým olejem a opět osolte. Z obou stran je ogrilujte, dokud nezměknou, trvá to asi 2-3 minuty z každé strany. Pak je nechte vychladnout.
03.
V misce smíchejte ricottu s nasekanou pažitkou. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Na každý plátek cukety naneste tenkou vrstvu náplně a položte plátek šunky. Cukety opatrně srolujte a upevněte pažitkou nebo malou větvičkou rozmarýnu, aby rolka držela tvar.
Cukety, kam se podíváš
Cuketová jsou stále stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone|
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní