Článek
Cuketové palačinky můžete připravit i se sladkou náplní, jen z těsta uberte sůl - postačí ji jen špetka. Zkuste je s tvarohem smíchaným s medem a zdravá snídaně ve sladké podobě je na stole.
Postup
01.
Cuketu najemno nastrouhejte, dejte do cedníku a posolte. Až vypustí přebytečnou tekutinu, důkladně ji vymačkejte a přendejte do mísy.
02.
K cuketě přidejte kefír a vejce a vše promíchejte. Poté postupně zapracujte mouku smíchanou se sodou, aby vzniklo hladké palačinkové těsto. Mouku nedávejte najednou, někdy jí je potřeba méně kvůli šťavnatosti zeleniny. Hotové těsto nechte alespoň 15 minut odležet.
03.
Rozehřejte pánev a nalijte na ni těsto. Palačinky smažte z obou stran dozlatova. Dle velikosti pánve jich bude 10-15.
04.
Na náplň smíchejte tvaroh s pomazánkovým máslem, solí a nasekanými bylinkami. Ideální je petržel nebo pažitka, ale pokud se nebojíte odvážnějších chutí, můžete zkusit i mátu nebo šalvěj.
05.
Palačinky potřete náplní, srolujte a můžete podávat. Jsou skvělé jak na snídani, tak svačinu.
Cukety, kam se podíváš
Cuketová jsou stále stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone|
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní