Hlavní obsah
4,0
(5)
Foto: Mironov Vladimir, Shutterstock.com

Foto: Mironov Vladimir, Shutterstock.com

Cizrna je nejen výborným zdrojem bílkovin, ale také skvělou alternativou k tradičním nezdravým pochutinám. Tento recept na pečenou cizrnu vám nabídne křupavou, lehce pikantní a nízkokalorickou pochoutku, která je ideální pro večery u televize nebo jako zdravý snack během dne.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g konzervované cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky drceného římského kmínu
  • 1/2 lžičky česnekového koření
  • 1/4 lžíce kajenského pepře
  • 2 špetky soli
Článek

Tento recept je nejen snadný a rychlý, ale také variabilní, takže si ho můžete přizpůsobit podle vlastní chuti. Zvolte koření jaké máte rádi, a pokud se vám nechce nic vymýšlet, sáhněte po směsi na americké brambory nebo grilovacím koření.

Postup

01.

Konzervovanou cizrnu nejprve důkladně propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat. Poté ji položte na kuchyňské utěrky a jemně osušte, aby se odstranilo co nejvíce vlhkosti. To zajistí křupavou texturu při pečení.

02.

Předehřejte troubu na 180 °C. Cizrnu přendejte do mísy a přidejte olivový olej, uzenou papriku, římský kmín, česnekový prášek, kajenský pepř (pokud máte rádi pikantní) a sůl. Vše důkladně promíchejte, aby byla každá kulička cizrny rovnoměrně obalená kořením.

03.

Připravenou cizrnu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem v jedné vrstvě. Pečte v předehřáté troubě 35-45 minut, dokud cizrna nebude zlatavá a křupavá. Během pečení ji občas promíchejte, aby se propekla rovnoměrně ze všech stran.

04.

Po upečení nechte cizrnu krátce vychladnout a můžete ji podávat.

Tip: Takto upravená je skvělá i do salátů nebo jako doplněk k různým pokrmům.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie2 213,7 kJ
Bílkoviny17,2 g
Tuky32,2 g
Sacharidy34,4 g
Sůl3,8 g
SAFA6,05 g
Vláknina24 g
Cukry0 g

Načítám