Článek
Cibulové koláčky jsou lahodným a snadno připravitelným pokrmem, který spojuje křupavé listové těsto, karamelizovaná cibule, voňavý tymián a balzamiko. Tato kombinace vytváří neodolatelnou pochoutku, která se skvěle hodí jako předkrm nebo lehké občerstvení.
Postup
01.
Cibule oloupejte a nakrájejte na půlcentimetrová kolečka. Osolte je, potřete olejem, zakápněte balzamikem a zasypejte tymiánovými lístky. Takto upravenou stranu cibulových koleček položte na plech s pečicím papírem.
02.
Listové těsto vyválejte a vykrájejte kolečka asi o půl centimetru větší než jsou plátky cibule. Kolečka z těsta pak položte na cibule a okraje mírně přitlačte na pečicí papír. Těsto vidličkou několikrát propíchejte.
03.
Cibulové koláčky pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.