Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Už jste někdy připravovali obrácený koláč? U tohoto oblíbeného moučníku až do konce čekáte, zda se povede, nebo půjde o jednu velkou katastrofu. I když se tyto cibulové koláčky připravují podobným postupem, jejich úspěch je zajištěn! A ještě k tomu jde o luxusní slané jednohubky.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
  • 250 g listového těsta
  • 2 ks žluté cibule
  • 2 ks červené cibule
  • 6 lžic čerstvého tymiánu
  • 12 lžiček balzamikového glazé
  • 6 lžiček olivového oleje
  • 6 špetek soli
Článek

Cibulové koláčky jsou lahodným a snadno připravitelným pokrmem, který spojuje křupavé listové těsto, karamelizovaná cibule, voňavý tymián a balzamiko. Tato kombinace vytváří neodolatelnou pochoutku, která se skvěle hodí jako předkrm nebo lehké občerstvení.

Postup

01.

Cibule oloupejte a nakrájejte na půlcentimetrová kolečka. Osolte je, potřete olejem, zakápněte balzamikem a zasypejte tymiánovými lístky. Takto upravenou stranu cibulových koleček položte na plech s pečicím papírem.

02.

Listové těsto vyválejte a vykrájejte kolečka asi o půl centimetru větší než jsou plátky cibule. Kolečka z těsta pak položte na cibule a okraje mírně přitlačte na pečicí papír. Těsto vidličkou několikrát propíchejte.

03.

Cibulové koláčky pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.

Načítám