Hlavní obsah
3,0
(9)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tato pikantní pomazánka se stane hvězdou vaší silvestrovské party nebo jakékoliv jiné oslavy. Šmrnc jí dodá sušená šunka a hroznové víno.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
Třená niva
  • 250 g nivy
  • 75 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání
Na chlebíčky
  • 250 g bílého pečiva
  • 150 g sušené šunky
  • 10 kuliček hroznového vína
  • 1 lžíce dýňových semínek
Článek

Do hotové pomazánky můžete přidat nasekané vlašské nebo lískové ořechy.

Postup

01.

Nivu nastrouhejte na jemném struhadle a poté ji mixérem zašlehejte do změklého másla. K této směsi za stálého šlehání po lžících postupně přidávejte smetanu.

02.

Pomazánku přendejte do cukrářského sáčku a pomocí něho ji nastříkejte na plátky pečiva.

03.

Každý chlebíček doplňte plátkem sušené šunky, rozkrojenou kuličkou hroznového vína, dýňovými semínky a celou pažitkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie1 190,64 kJ
Bílkoviny11,5 g
Tuky19,41 g
Sacharidy15,43 g
Sůl2,11 g
SAFA10,97 g
Vláknina0,74 g
Cukry2,09 g

Načítám