Článek
Špagetové muffiny jsou hravý způsob, jak můžete zužitkovat zbytky z předešlého dne. Využít na ně můžete například boloňskou omáčku nebo obyčejný kečup. Parmazán můžete nahradit čedarem nebo mozzarellou a masové kuličky lze klidně vynechat. Ale byla by to škoda!
01.
Nejprve klasicky uvařte špagety ve vroucí osolené vodě (můžete využít i ty, které jste uvařili k jinému pokrmu a zbyly vám). Pak je sceďte, nechte prochladnout, promíchejte je s nastrouhaným parmazánem, vejcem a solí.
02.
Špagetovou směs poté nandejte do máslem vymazané formy na muffiny.
03.
Mleté maso smíchejte s utřeným česnekem, nasekanou šalotkou a kořením. Vytvořte malé kuličky, které položte do muffinových formiček, potřete olejem a pečte při 180 °C asi 20 minut.
04.
Mezitím prohřejte omáčku, kterou hotové muffinky polejte. Podávejte ozdobené parmazánem a bazalkou.
Jste fanouškem slaných muffinů? Zkuste dýňové, které voní po koření.