Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

V jednoduchosti je krása! Dokonalé italské menu uvaříte z několika málo surovin: začněte třeba bruschettou s pestem.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Bruschetta
  • 2 krajíce bílého chleba
  • 1 ks rajčat
  • 50 g mozzarelly
Pesto
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g piniových semínek
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Bazalku, česnek, pinie, olej a sůl podle chuti rozmixujte na pesto.

02.

Chléb zlehka nasucho opečte na pánvi, potřete pestem a poklaďte plátky rajčete a mozzarelly. Zapečte v troubě či pod grilem a podávejte.

Tip

Zbylé pesto zakápněte olejem a uchovávejte v lednici pro další použití.

Související témata:

Načítám