Článek
Quiche je typický francouzský slaný koláč, který se obvykle skládá z křehkého těsta plněného krémovou směsí z vajec, smetany a sýra. Náš bezlepkový quiche s ricottou je moderní interpretací této klasiky. Je plný chuti a zároveň si ho mohou užít i celiaci.
Postup
01.
Ingredience vyndejte z lednice alespoň půl hodiny před pečením. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na quiche (nebo tartaletkové formičky) vymažte olejem a vysypte bezlepkovou moukou.
02.
Dále si připravte těsto. Do mísy nasypte bezlepkovou mouku. K ní přidejte 50 g ricotty, vejce, olej, kypřicí prášek bez lepku a špetku soli. Vše důkladně propracujte v pevné těsto. Vál poprašte moukou a těsto vyválejte na zhruba půlcentimetrový plát. Potom těsto opatrně odlepte od válu a přendejte do formy. Na dně formy ho propíchejte vidličkou, aby se zbytečně při pečení nenafukovalo. A můžete se pustit do náplně.
03.
V menší misce smíchejte ricottu s listovým špenátem. Tuto směs dejte na dno quiche, na ni pokládejte rozkrojená rajčata a vše zalijte smetanou. V samotném závěru ještě quiche osolte a opepřete. Pečte ho zhruba 20 minut (dokud těsto nezezlátne).