Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Bábovky vypadají chutně už napohledFoto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Receptů na rodinnou bábovku není nikdy dost. S jedním takovým právě přicházíme. A patří do něho šlehačka!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 3 ks vejce
  • 250 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
Článek

Postup

01.

Nejprve metličkou rozmíchejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, pak přidejte šlehačku. Do těsta postupně vmíchejte mouku a do její poslední části vmíchejte prášek do pečiva. Těsto by mělo být řidší.

02.

Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte strouhankou. Nalijte do jí těsto a pečte v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut

Energetická hodnota celkem pro 1 bábovku
Energie15 882,65 kJ
Bílkoviny78,9 g
Tuky101,75 g
Sacharidy626,33 g
Sůl0,75 g
SAFA61,09 g
Vláknina15 g
Cukry269,49 g
Související témata:

Načítám