Článek
Pokud chcete tento recept přece jen trochu zdravější, nahraďte máslové sušenky celozrnnými a klasický cukr alternativním sladidlem.
Postup
01.
Sušenky rozdrťte najemno (můžete použít mixér nebo je rozdrtit v uzavíratelném sáčku válečkem na těsto). Smíchejte je s rozpuštěným máslem, dokud se směs nespojí. Sušenkovou směs rozdělte do 4 skleniček a dobře upěchujte lžící.
02.
V míse smíchejte řecký jogurt, smetanový sýr, cukr moučku a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud nevznikne hladký krém. Ten rozdělte na sušenkový základ ve skleničkách.
03.
Čerstvé třešně omyjte, rozpulte a vypeckujte. Dejte je do menšího hrnce a přidejte 2 lžíce cukru a trochu vody. Vařte na mírném ohni, dokud třešně nezměknou a nezačnou uvolňovat šťávu (asi 5-10 minut). Třešňovou směs nechte vychladnout a poté ji nandejte do skleniček na jogurtový krém.
04.
Dezerty ozdobte čerstvými třešněmi a lístky máty. Před podáváním je dejte na chvíli do lednice, aby se všechny vrstvy dobře spojily a vychladily.