Hlavní obsah
4,5
(4)
Foto: SMarina, Shutterstock.com

Foto: SMarina, Shutterstock.com

Než letní recepty jako bublaniny, koláče a buchty zahltí naše trouby, vyzkoušejte tento osvěžující nepečený dezert s třešněmi a jogurtem. Příprava je naprosto jednoduchá a hlavně rychlá!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 skleničky
  • 200 g máslových sušenek
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 500 g řeckého jogurtu
  • 100 g mascarpone
  • 100 g cukru moučka
  • 300 g čerstvých třešní
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 svazek máty
Článek

Pokud chcete tento recept přece jen trochu zdravější, nahraďte máslové sušenky celozrnnými a klasický cukr alternativním sladidlem.

Postup

01.

Sušenky rozdrťte najemno (můžete použít mixér nebo je rozdrtit v uzavíratelném sáčku válečkem na těsto). Smíchejte je s rozpuštěným máslem, dokud se směs nespojí. Sušenkovou směs rozdělte do 4 skleniček a dobře upěchujte lžící.

02.

V míse smíchejte řecký jogurt, smetanový sýr, cukr moučku a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud nevznikne hladký krém. Ten rozdělte na sušenkový základ ve skleničkách.

03.

Čerstvé třešně omyjte, rozpulte a vypeckujte. Dejte je do menšího hrnce a přidejte 2 lžíce cukru a trochu vody. Vařte na mírném ohni, dokud třešně nezměknou a nezačnou uvolňovat šťávu (asi 5-10 minut). Třešňovou směs nechte vychladnout a poté ji nandejte do skleniček na jogurtový krém.

04.

Dezerty ozdobte čerstvými třešněmi a lístky máty. Před podáváním je dejte na chvíli do lednice, aby se všechny vrstvy dobře spojily a vychladily.

Energetická hodnota celkem - 4 skleničky
Energie12 946,44 kJ
Bílkoviny64,94 g
Tuky164,1 g
Sacharidy338,11 g
Sůl0,97 g
SAFA91,3 g
Vláknina9,4 g
Cukry226,05 g

Načítám