Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Méně tradiční závin? Ten z rychlého listového těsta plněný hroznovým vínem!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 záviny
  • 1 hrst hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 100 g sušenky
  • 600 g hroznového vína
  • 7 lžic studené vody
  • 1 špetka soli
  • 1 ks žloutků
  • 230 g hladké mouky
  • 170 g hery
  • 60 g cukru krupice
Článek

Postup

01.

Hladkou mouku a sůl dejte do mísy a tuk do ní za postupného promíchávání nastrouhejte nahrubo. Přidejte žloutek a vodu a vypracujte hladké těsto.

02.

Z toho vytvarujte bochánek, zabalte jej do potravinářské fólie a nechte asi 2 hodiny odpočinout v lednici.

03.

Čistou utěrku pomoučte hladkou moukou. Těsto rozdělte na dvě poloviny, jednu uložte zpět do lednice a z druhé na utěrce vyválejte plát silný asi 3–4 milimetry. Doprostřed plátu nasypejte jemně nadrcené sušenky, na ně rovnoměrně navrstvěte nakrájené a umyté kuličky hroznového vína, posypejte trochou cukru a závin zabalte.

04.

Postup opakujte i s druhou polovinou těsta. Hotové záviny potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte na plechu vystlaném pečicím papírem při 210 stupních Celsia asi 30 minut.

Související témata:

Načítám