Článek
Postup
01.
Hladkou mouku a sůl dejte do mísy a tuk do ní za postupného promíchávání nastrouhejte nahrubo. Přidejte žloutek a vodu a vypracujte hladké těsto.
02.
Z toho vytvarujte bochánek, zabalte jej do potravinářské fólie a nechte asi 2 hodiny odpočinout v lednici.
03.
Čistou utěrku pomoučte hladkou moukou. Těsto rozdělte na dvě poloviny, jednu uložte zpět do lednice a z druhé na utěrce vyválejte plát silný asi 3–4 milimetry. Doprostřed plátu nasypejte jemně nadrcené sušenky, na ně rovnoměrně navrstvěte nakrájené a umyté kuličky hroznového vína, posypejte trochou cukru a závin zabalte.
04.
Postup opakujte i s druhou polovinou těsta. Hotové záviny potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte na plechu vystlaném pečicím papírem při 210 stupních Celsia asi 30 minut.