Článek
Postup
01.
Večer předem do nádoby mixéru vložte všechny suroviny: co nejzralejší banán (čím tmavší, tím budou vafle sladší), vejce, jogurt, vločky, skořici a lžíci oleje (slunečnicový, řepkový či kokosový). Rozmixujte na co nejjemnější těsto a nechte do rána v lednici – díky odležení bude těsto lépe držet a vy ráno ušetříte pár minut.
Tip: Místo skořice můžete dát vanilku a jogurt vyměnit za sytější tvaroh.
02.
Vaflovač lehce potřete nebo postříkejte tukem, zahřejte a postupně v něm pečte vafle, většinou to trvá kolem dvou minut. Snažte se plotýnky nepřeplňovat a příliš brzy neotvírat, aby se vafle dobře propekly.
Tip: Pokud nemáte vaflovač, z těsta jednoduše pečte malé nadýchané lívanečky na pánvi.
03.
Podávejte jen tak, s ovocem, řeckým jogurtem, tvarohem, zakysanou smetanou, oblíbeným sirupem, arašídovým máslem a džemem nebo třeba čokoládovou polevou.
Nechce se vám zrovna vyrábět vaflové těsto, ani zdravé, ani žádné jiné? Vyzkoušejte nejjednodušší vafle z listového těsta.