Článek
Postup
01.
Postup je velmi jednoduchý: Do teflonové pánve (pokud máte kvalitní, nemusíte ji ani vymazávat olejem) vlijte mléko a přiveďte k varu.
02.
Mléko nechte vřít, dokud nebude palačinka průhledná (= je vidět dno pánve). Poté snižte plamen na minimum a nechte 5 minut dojít.
03.
Vypněte plamen a nechte palačinku na pánvi asi 2 minuty odpočinout. Poté ji opatrně sloupněte a máte hotovo!
04.
Palačinka má křehkou konzistenci a její chuť trochu připomíná karamel.
Tip: Palačinku můžete vychutnávat jen tak anebo si ji můžete dozdobit rozpuštěnou čokoládou a ovocem nebo třeba šlehaným tvarohem... Záleží jen na vás.
Líbí se vám podobné recepty? Udělejte si fitness banánové lívance bez mouky, bez mléka a bez přidaného cukru.