Hlavní obsah
4,7
(7)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Oblíbené muffiny s krémem, malé dortíky neboli cupcakes, jsou trochu praktičtější variantou klasických dortů. Skýtají mnoho možností, jak je nazdobit, jaké příchutě zvolit, případně se dají i plnit. Dnešní recept snoubí jemnou chuť vanilkového korpusu s oblíbeným pistáciovým krémem.

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
na muffiny:
  • 2 vejce
  • 140 g cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 180 ml oleje
  • 180 g polohrubé mouky
  • 120 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 190 g zakysané smetany
na krém:
  • 125 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 120 g másla
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce pistáciové pasty
na ozdobu:
  • 2 hrsti mrazem sušených malin
Článek

Postup

01.

Vejce, cukr a vanilkový extrakt ušlehejte pomocí ručního šlehače nebo robotu do pěny. Pak do ní tenkým pramínkem postupně zašlehejte olej.

02.

V jiné míse odvažte hladkou a polohrubou mouku a do nich zamíchejte sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva.

03.

Do vaječné směsi vmíchejte sypkou směs, kterou prosejte přes jemné síto. Nakonec do těsta zamíchejte zakysanou smetanu.

04.

Těsto nalijte do papírových košíčků a muffiny dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na asi 20-25 minut. Upečené je nechte zcela zchladnout na drátěné mřížce.

05.

Ručním mixérem krátce prošlehejte máslo s moučkovým cukrem. Pak přidejte čerstvý sýr a pistáciovou pastu. Znovu krátce prošlehejte.

Foto: Svatava Vašková

Jeden každý je vlastně takový malý dort.Foto: Svatava Vašková

06.

Krém dejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a ozdobte jím vychladlé muffiny.

07.

Sušené maliny v rukách rozmělněte a pak jimi dozdobte pistáciový krém.

Načítám