Článek
Linecké cukroví máme převážně spojené s Vánocemi nebo Velikonocemi, ale linecké sušenky nebo linecký koláč se dají připravit po celý rok. I jako originální dárek pro milovanou osobu.
Postup
01.
Mouku, máslo, žloutky, mléko a cukr v robotu zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte půl hodiny rozležet v lednici. Poté ho rozválejte na plát o výšce asi 3 mm a vykrájejte z něj pomocí vykrajovátka kolečka. Ty pečte na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
02.
Cukroví nechte vychladnout a pak k sobě slepte marmeládou vždy dva kusy.
03.
Fondán rozválejte na plát silný asi 2 mm a vykrojte z něj kolečka stejné velikosti, jako jsou sušenky. Odkrojky fondánu obarvěte načerveno a vykrojte z nich srdíčka. Slepená kolečka cukroví potřete tenkou vrstvou marmelády a na ni umístěte fondán.
04.
Cukroví pomocí hnědé nebo černé barvy ozdobte motivem EKG a kapkou barvy přilepte fondánové srdíčko.