Článek
Beránek je velikonoční klasika, ale i ta se dá ještě vylepšit. Zkuste tento recept, kde je cukr nahrazen salkem, a věřte, že ho nebudete péct naposledy.
Postup
01.
Důkladně vymažte a vysypte formu. Troubu předehřejte na 170 °C. Žloutky nejprve oddělte od bílků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Ke žloutkům přidejte změklé máslo a vyšlehejte, aby se vše spojilo.
02.
Do mouky přimíchejte kypřicí prášek a nasekané ořechy. Do směsi másla a žloutků přidejte plechovku Salka tradiční, mléko a suchou směs ingrediencí. Nakonec zlehka vmíchejte vyšlehaný sníh. Těsto nalijte do připravené formy na beránka a pečte 45–50 minut.
03.
Špejlí zkontrolujte, jestli je beránek dostatečně propečený. Nechte ho vychladnout ve formě alespoň 3 minuty, aby se těsto od formy lehce odlepilo a beránek vám šel dobře vyklopit. Nakonec ho můžete poprášit moučkovým cukrem.
Nejlepší velikonoční recepty
Nejlepší recepty na mazanec: