Článek
V poslední době stoupá v kavárnách oblíbenost plněných croissantů, a pokud čekáte návštěvu a chcete ji překvapit něčím originálnějším než bábovkou, připravte si s námi tyto rychlé pudinkovo-borůvkové croissanty, které skvěle vypadají a ještě lépe chutnají. Nejlepší jsou ještě teplé, ale pokud vám nějaký zbyde do následujícího dne, můžete ho dát na pár minut do rozpálené trouby nebo horkovzdušné fritézy a bude chutnat jako čerstvý.
01.
Začněte tím, že jeden plát hotového listového rozváleného těsta rovnoměrně potřete vychlazeným vanilkovým pudinkem.
TIP: Můžete koupit už hotový vanilkový pudink, například proteinový.
02.
Na pudinkovou vrstvu přidejte borůvky a posypejte mandlemi.
03.
Na obložený plát listového těsta položte druhý plát těsta a kraje přitlačte k sobě tak, aby pudink nevytékal (můžete použít vidličku).
04.
Nyní těsto rozřežte na 8 delších trojúhelníků se základnou 6 až 7 cm. Jednotlivé trojúhelníky zabalte do tvaru croissantu (začínáte balit od základny směrem po špičku).
05.
Rohlíčky pak položte na plech vyložený s pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypejte zbytkem mandlí.
06.
Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C na 15 minut. Po upečení můžete před servírováním pocukrovat moučkovým cukrem.