Hlavní obsah
4,0
(14)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Čekáte návštěvu a chcete upéct něco rychlého se zaručeným úspěchem? Vsaďte na listové těsto a připravte si s námi dokonalé pudinkovo-borůvkové croissanty, které budete mít do 20 minut na stole.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 2 balení vyváleného listového těsta
  • 200 g vanilkového pudinku
  • 150 g borůvek
  • 1 hrst sekaných mandlí
  • 1 ks vejce na potření
Článek

V poslední době stoupá v kavárnách oblíbenost plněných croissantů, a pokud čekáte návštěvu a chcete ji překvapit něčím originálnějším než bábovkou, připravte si s námi tyto rychlé pudinkovo-borůvkové croissanty, které skvěle vypadají a ještě lépe chutnají. Nejlepší jsou ještě teplé, ale pokud vám nějaký zbyde do následujícího dne, můžete ho dát na pár minut do rozpálené trouby nebo horkovzdušné fritézy a bude chutnat jako čerstvý.

01.

Začněte tím, že jeden plát hotového listového rozváleného těsta rovnoměrně potřete vychlazeným vanilkovým pudinkem.

TIP: Můžete koupit už hotový vanilkový pudink, například proteinový.

02.

Na pudinkovou vrstvu přidejte borůvky a posypejte mandlemi.

03.

Na obložený plát listového těsta položte druhý plát těsta a kraje přitlačte k sobě tak, aby pudink nevytékal (můžete použít vidličku).

04.

Nyní těsto rozřežte na 8 delších trojúhelníků se základnou 6 až 7 cm. Jednotlivé trojúhelníky zabalte do tvaru croissantu (začínáte balit od základny směrem po špičku).

05.

Rohlíčky pak položte na plech vyložený s pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypejte zbytkem mandlí.

06.

Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C na 15 minut. Po upečení můžete před servírováním pocukrovat moučkovým cukrem.

Načítám