Článek
Tvaroh je bohatý na bílkoviny a má všestranné využití. A tyto netradiční Honzovy buchty, kdy základ těsta tvoří tvaroh, jsou dokonale nadýchané i bez kynutí. Náplň můžete libovolně obměňovat dle chuti, buchty jsou skvělé nejen s povidly, ale i s mákem, a pokud chcete být originálnější, můžete vyzkoušet i čokoládovou či ořechovou náplň.
Postup
01.
Do misky dejte tvaroh a vejce, dále přidejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracujete lehce lepivé těsto.
02.
Těsto rozdělte na 9 částí. Udělejte z nich malé placičky a na každou dejte necelou lžičku povidel. Těsto průběžně podle potřeby lehce podsypávejte moukou.
Tip: Pro ještě lepší chuť si můžete z povidel umíchat povidlovou náplň.
03.
Placičky s náplní zabalte: nejprve spojte okraje a poté vytvořte kuličku. Hotové buchty vložte do pekáčku lehce vytřeného olejem (můžete použít i olej ve spreji).
04.
Buchty v pekáčku lehce postříkejte olejem a v troubě předem vyhřáté na 180 °C pečte 20 až 25 minut.
Kynuté těsto není nic pro vás? Výborná je i domácí pizza bez droždí a kynutí.