Hlavní obsah

Co si upéct na víkend? Nalaďte se na sladké léto s těmi nejlepšími ovocnými dezerty

Foto: rom_olik, Shutterstock.com

Foto: rom_olik, Shutterstock.com

Letní prázdniny a s nimi i léto samotné startují a zahrady překypují svěžím ovocem. Víkend je ideální čas pro vychutnání si těch nejlepších sladkých dezertů, které oslavují sezonní plody. Přinášíme vám inspiraci na pečení s jahodami, malinami, meruňkami a rybízem. Připravte se na chuťovou explozi a nalaďte se na sladké léto!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Léto přináší nejen slunečné dny a teplé večery, ale také bohatou úrodu čerstvého ovoce. Ať už máte vlastní zahrádku, nebo nakupujete na farmářských trzích, je čas využít sezonní plody naplno.

Jahodové mámení

Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších letních plodů a jejich sladká chuť je přímo stvořená pro dezerty. Zkuste například klasický jahodový koláč s křehkým těstem a bohatou náplní z čerstvých jahod. Další skvělou volbou je jahodový cheesecake, kde se snoubí krémová náplň s osvěžující chutí jahod.

Malinová pohádka

Maliny jsou další letní favorit, který se skvěle hodí do sladkých dezertů, jak pečených, tak nepečených. Maliny umí ozdobit každý zákusek a kromě neskutečně svěží sladké chuti dodají také nádherný vzhled.

Meruňková nálož

Když dozrají meruňky, často skončí zavřené pod víčkem, ať už jako zavařenina nebo kompot. Využijte je ale i do moučníků! Díky své jemné chuti si je zamilují i malí strávníci, kteří by jinak po čerstvé meruňce ani nesáhli.

Na kyselejší vlně

Ať už červený, bílý nebo černý, rybíz dodá dezertům příjemnou kyselost a výraznou chuť. Rybízový koláč s tvarohovou náplní je klasika, která nikdy nezklame. Pokud máte na zahradě také angrešt, zkuste z něj upéct vynikající dort.

Načítám