Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Drobenkové koláče, muffiny nebo rebarboru zapečenou v těstě určitě znáte, ale zkoušeli jste ji už v kombinaci se sirupem v obráceném koláči?

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
Na formu o průměru 22 cm
  • 300 g rebarbory
  • 150 g cukru krupice
  • 120 g másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 ks vejce
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 150 ml mléka
Článek

Postup

01.

Z rebarbory odkrojte konce, oloupejte ji a nakrájejte na 4 cm dlouhé špalíky.

02.

V rendlíku zasypte 100 g cukru a přidejte třetinu připraveného másla. Zahřívejte do rozpuštění cukru s máslem.

03.

Koláčovou formu vyložte pečicím papírem a na dno vyskládejte kousky rebarbory.

04.

Zbylou tekutinu svařte na sirup a odložte stranou.

05.

Zbytek másla a cukru ušlehejte s vanilkovým extraktem, solí a vajíčky. Vmíchejte mouku s kypřicím práškem i mléko a těstem zalejte rebarboru.

06.

Pečte asi 40 minut při 180 stupních. Po upečení nechte 15 minut prochladnout ve formě, poté vyklopte, stáhněte pečicí papír a celý koláč potřete pomocí silikonové stěrky odloženým sirupem.

Energetická hodnota celkem pro 1 formu
Energie10 247,3 kJ
Bílkoviny43,42 g
Tuky112,16 g
Sacharidy312,97 g
Sůl1,51 g
SAFA54,08 g
Vláknina15,18 g
Cukry162,96 g
Související témata:

Načítám