Článek
Postup
01.
Z rebarbory odkrojte konce, oloupejte ji a nakrájejte na 4 cm dlouhé špalíky.
02.
V rendlíku zasypte 100 g cukru a přidejte třetinu připraveného másla. Zahřívejte do rozpuštění cukru s máslem.
03.
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem a na dno vyskládejte kousky rebarbory.
04.
Zbylou tekutinu svařte na sirup a odložte stranou.
05.
Zbytek másla a cukru ušlehejte s vanilkovým extraktem, solí a vajíčky. Vmíchejte mouku s kypřicím práškem i mléko a těstem zalejte rebarboru.
06.
Pečte asi 40 minut při 180 stupních. Po upečení nechte 15 minut prochladnout ve formě, poté vyklopte, stáhněte pečicí papír a celý koláč potřete pomocí silikonové stěrky odloženým sirupem.