Článek
Jako odměrku použijte 200ml hrnek a rozpis surovin je pro remosku s objemem 4 litry nebo pro menší pekáč s rozměry asi 30 × 25 cm.
Postup
01.
Z papíru na pečení vystřihněte kruh o pár cm větší než dno remosky a vložte ho dovnitř pečicí nádoby.
02.
Do větší mísy prosejte všechny sypké suroviny a promíchejte metličkou. V jiné nádobě prošlehejte vejce, olej a kefír, vlijte k moučné směsi a dobře rozmíchejte.
Tip: Do těsta můžete přidat nasekané ořechy nebo hrst rozinek namočených v rumu.
03.
Těsto vlijte do remosky, přikryjte víkem a pečte 30 minut. Upečený koláč nechte chvíli dojít v nádobě a poté ho přeložte na mřížku.
04.
Na polevu rozpusťte čokoládu a tuk a míchejte, až se spojí do hladké lesklé hmoty. Polijte povrch koláče, podle chuti posypejte mletým kokosem, nechte vychladnout a podávejte.
Další recepty z kefíru: Nekynuté kefírové lívance | Kremrole z kefírového těsta | Kefírový perník s vločkami | Rychlý kefírový chléb ze 4 surovin
Remoska je skvělý český vynález, který ve světě proslavila Milena Grenfell-Baines. Patří mezi děti, které zachránil sir Nicholas Winton před transportem, a ve Velké Británii jí dodnes říkají Lady Remoska.
Za zapůjčení remosky děkujeme společnosti Remoska s.r.o.