Článek
Postup
01.
Máslo nakrájejte na menší kousky a nechte chvíli povolit v míse. Mezitím nastrouhejte (nebo rozmixujte) perník na strouhání na jemné drobečky.
Tip: Medovníkové kuličky budou skvělé i z kupovaného perníku nebo medových plátů. Pokud vás ale pečení těší, můžete si upéct vlastní perník na strouhání, případně jednoduchou placku z těsta na perníčky, které jsou měkké hned po upečení.
02.
Ke změklému máslu přidejte kondenzované mléko a společně je krátce prošlehejte, až se spojí do krémové hmoty.
Tip: Do kuliček můžete použít obyčejné i karamelové kondenzované mléko.
03.
Dvě hrsti medovníkových drobečků odložte stranou na obalování, zbytek přidejte ke krému a dobře promíchejte. Medovníkovou hmotu nechte v lednici odpočinout asi dvě hodiny, poté lžící odebírejte kousky a vyválejte z nich kuličky. Každou kuličku ještě obalte v drobečcích a vložte do papírového košíčku. Skladujte v chladu.
Tip: Do směsi na obalování můžete přidat i jemně mleté ořechy.
Tenhle recept se bude hodit i ve chvílích, kdy vám dítě oznámí, že má zítra přinést na besídku krabičku domácího cukroví. Stejně rychle budou hotové i hříšně dobré arašídové řezy, nebo skořicové palmiers z listového těsta.