Článek
Arašídové máslo se prodává jak ve verzi jemného krému, tak s křupavými kousky arašídů. Je jen na vás, kterou variantu zvolíte. Pokud máte doma jemný krém a prahnete po kouscích oříšků uvnitř bábovky, není nic snazšího než do těsta vmíchat hrst nasekaných buráků. V chladných měsících je příjemným zpestřením, když přidáte skořici nebo perníkové koření.
Postup
01.
Vejce s cukrem prošlehejte metlou ve větší míse. Přidejte arašídové máslo, jogurt a nastrouhanou kůrou z jednoho citronu a dál šlehejte, aby se ingredience důkladně propojily. Poté zašlehejte mléko.
02.
Ve vedlejší misce promíchejte suché ingredience: mouku, nadrobno nasekanou čokoládu, kypřicí prášek a sůl. Suchou směs vmíchejte do připravené tekuté směsi.
03.
Bábovkovou formu vytřete máslem a vysypejte hrubou moukou. Dobře promíchané těsto vlijte do formy. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 45–50 minut. Bábovku po upečení nechte zchladnout a ještě vlažnou překlopte na talíř.
04.
Připravte čokoládovou polevu: Čokoládu s kokosovým tukem rozpusťte ve vodní lázni. Bábovku čokoládou přelijte a posypejte nasekanými arašídy.
Sbíhají se vám při pohledu na bábovku politou čokoládou sliny? Pak si jistě pochutnáte i na kokosové bounty bábovce nebo prezidentské bábovce s rumovou polevou. Výtečná je i čokoládová bábovka z tvarohového těsta.