Článek
Postup
01.
02.
Pistácie rozmixujte najemno. Přesypejte do větší mísy a promíchejte s moukou, nastrouhanou citronovou kůrou z jednoho citronu, mletým zázvorem, kypřicím práškem, sodou a solí.
03.
Sypké ingredience vařečkou důkladně promíchejte s tekutou mrkvovou směsí. Formu vyložte pečicím papírem a vlijte na ni těsto. Uhlaďte stěrkou a vložte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte 40 minut, vyndejte a nechte zcela zchladnout.
04.
Mascarpone a smetanu vložte do mísy. Přidejte cukr a vyšlehejte do hustého krému. Podle potřeby můžete ještě dosladit. Poté ho rozetřete na vychladlý koláč a uhlaďte stěrkou. Posypejte drcenými pistáciemi a zrníčky granátového jablka. Uložte do lednice ke ztuhnutí.
Nebojte se zeleninu či luštěniny využít i v dalších sladkých receptech: Fazolové muffiny bez mouky | Lesní mech – svěží dort se špenátem | Hrnkový dort red velvet z řepy | Křehký americký dýňový koláč