Hlavní obsah
3,9
(8)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Nevíte, jak ochutit bábovku? Zkuste margotku. Kokos, jemné rumové aroma a čokoláda těsto na běžnou olejovou bábovku zajímavě ozvláštní a moučník se pak na stole moc neohřeje. Tohle je recept, který nevyžaduje žádné zvláštní postupy ani hloubání, a výsledek si každý rád zopakuje.

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 300 g hladké mouky
  • 1 ks kypřicího prášku do pečiva
  • 3 ks vajec o pokojové teplotě
  • 150 g cukru krupice
  • 120 ml oleje
  • 100 ml mléka
  • 2 ks tyčinek Margot
  • 1 lžíce tuku na vymazání
  • 3 lžíce mouky na vysypání
Článek

Margot bábovka je přesně ten druh receptu, co se dělá jednou „na zkoušku“, protože jste o něm někde slyšeli a přišlo vám to zajímavé... A co se stane po ochutnání? Zapíše se do kategorie „navždy v receptáři“.

Postup

01.

Vejce vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny. Za stálého míchání přilijte olej a mléko, a když se hmota spojí, stěrkou do ní zapracujte prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Jako poslední přimíchejte nastrouhané tyčinky: jestli chcete, aby jejich chuť byla v bábovce víc znát, nastrouhejte je nahrubo.

02.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte přibližně 45–50 minut, zda je bábovka hotová, zjistíte zapíchnutím špejle do těsta. Když ji vytáhnete suchou, máte upečeno.

03.

Po upečení nechte bábovku asi 15 minut prochladnout ve formě a poté ji opatrně vyklopte. Před servírováním ji ještě můžete poprášit moučkovým cukrem.

Energetická hodnota celkem pro 1 bábovku
Energie16 324,6 kJ
Bílkoviny68,94 g
Tuky182,94 g
Sacharidy488,28 g
Sůl0,69 g
SAFA36,33 g
Vláknina14,38 g
Cukry234,9 g

Načítám