Článek
Margot bábovka je přesně ten druh receptu, co se dělá jednou „na zkoušku“, protože jste o něm někde slyšeli a přišlo vám to zajímavé... A co se stane po ochutnání? Zapíše se do kategorie „navždy v receptáři“.
Postup
01.
Vejce vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny. Za stálého míchání přilijte olej a mléko, a když se hmota spojí, stěrkou do ní zapracujte prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Jako poslední přimíchejte nastrouhané tyčinky: jestli chcete, aby jejich chuť byla v bábovce víc znát, nastrouhejte je nahrubo.
02.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte přibližně 45–50 minut, zda je bábovka hotová, zjistíte zapíchnutím špejle do těsta. Když ji vytáhnete suchou, máte upečeno.
03.
Po upečení nechte bábovku asi 15 minut prochladnout ve formě a poté ji opatrně vyklopte. Před servírováním ji ještě můžete poprášit moučkovým cukrem.