Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Jak lépe začít den než delikátní snídaní? Naše mandlové croissanty jsou jako dělané pro krásná rána, a když si je dopřejete ještě v posteli, nemůže se zbytek dne vyvíjet jinak než naprosto božsky.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 kusy
  • 60 g změklého másla
  • 40 g cukru moučka
  • 140 g mandlové mouky
  • 4 ks croissantu
  • 4 lžíce mandlí
Článek

Na přípravu této snídaně jsou nejlepší croissanty den nebo dva staré, ale pokud vám jich doma zbylo ještě víc, máme pro vás hned 10 způsobů, jak je v kuchyni využít.

Postup

01.

Máslo, cukr a mandlovou mouku společně utřete na hladkou kaši. Croissanty podélně prokrojte (ale nedokrojte, aby náplň při pečení nevytekla). Pečivo naplňte, potřete máslovo-mandlovou směsí a přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem.

02.

Croissanty posypte nasekanými mandlemi a dejte zapéct na 10 minut při 170 °C. Před servírováním je můžete ještě pocukrovat.

Energetická hodnota celkem - 4 kusy
Energie10 755,96 kJ
Bílkoviny57,47 g
Tuky188,59 g
Sacharidy153,97 g
Sůl2,1 g
SAFA61,35 g
Vláknina25,38 g
Cukry64,31 g

Načítám