Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Jak lépe začít den než delikátní snídaní? Naše mandlové croissanty jsou jako dělané pro krásná rána, a když si je dopřejete ještě v posteli, nemůže se zbytek dne vyvíjet jinak než naprosto božsky.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 kusy
  • 60 g změklého másla
  • 40 g cukru moučka
  • 140 g mandlové mouky
  • 4 ks croissantu
  • 4 lžíce mandlí
Článek

Na přípravu této snídaně jsou nejlepší croissanty den nebo dva staré, ale pokud vám jich doma zbylo ještě víc, máme pro vás hned 10 způsobů, jak je v kuchyni využít.

Postup

01.

Máslo, cukr a mandlovou mouku společně utřete na hladkou kaši. Croissanty podélně prokrojte (ale nedokrojte, aby náplň při pečení nevytekla). Pečivo naplňte, potřete máslovo-mandlovou směsí a přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem.

02.

Croissanty posypte nasekanými mandlemi a dejte zapéct na 10 minut při 170 °C. Před servírováním je můžete ještě pocukrovat.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie2 688,99 kJ
Bílkoviny14,37 g
Tuky47,15 g
Sacharidy38,49 g
Sůl0,52 g
SAFA15,34 g
Vláknina6,34 g
Cukry16,08 g

Načítám