Článek
Nechcete mít v práci „makový“ úsměv nebo prostě mák nemáte rádi? I tak si můžete tuto bábovku upéct. Stačí mák nahradit mletými ořechy a výsledek bude perfektní.
Postup
01.
Žloutky ušlehejte společně s oběma cukry do pěny. Za stálého šlehání přidejte tvaroh, olej, rum, mák, citronovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.
02.
Švestky omyjte a vypeckujte, a pokud jsou plody větší, rozpulte je. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte moukou, troubu předehřejte na 170 °C.
03.
Do připravené formy nalijte polovinu těsta a rozprostřete na něj švestky. Některé můžete do těsta potopit, jiné nechat na povrchu. Ovoce přelijte zbylým těstem.
04.
Bábovku pečte v předehřáté troubě asi hodinu, zda je hotová, vyzkoušejte špejlí. Po vychladnutí ji můžete ještě poprášit cukrem.