Hlavní obsah

Víkendové pečení za pár korun: Sladké delikatesy, které chutnají všem, a peněženka nezapláče

Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Máte chuť na sladké, ale nechcete se rozčilovat u pokladny v supermarketu? Nebojte, máme pro vás recepty, které chutnají milionově, ale za suroviny neutratíte majlant. Ať už sáhnete po tvarohu, máku, jablkách nebo babiččině zlatém pokladu – povidlech.

Článek

Nemusíte se zruinovat, abyste si dali kousek koláče nebo bábovky ke kávě. Vybrali jsme pro vás recepty, které sice neobsahují honosné suroviny, ale na výsledné chuti to rozhodně není znát. Takže zapněte troubu, připravte si pekáč nebo formu a jdeme péct.

S tvarohem: Krémová radost za pár korun

Tvaroh je hvězda pečení, která nikdy nezklame. Jeho jemná chuť a krémová textura si rozumí s ovocem, drobenkou i voňavým těstem. Stačí pár základních surovin, trocha lásky a máte na stole moučník, který potěší každého – od malých mlsounů po největší gurmány. A nejlepší na tom je, že příprava je hračka!

S mákem: Klasika, co nikdy nezklame

Mák má své věrné fanoušky, kteří na něj nedají dopustit. Jeho specifická chuť dokáže povýšit každý moučník na nezapomenutelný zážitek. Navíc mák provoní kuchyni a připomene tradici jednoduchých a poctivých dobrot.

S povidly: Sladká vzpomínka na dětství

Pro každého chutná „nostalgie“ trochu jinak, ale pokud se řekne slovo povidla, jen málokomu se nevybaví koláče, jaké dělávaly babičky. Povidla však můžete využít i jinak než jen do buchet a babičkovských moučníků.

Perníky: Vůně, která zahřeje na duši

Dezerty s perníkovým nádechem dokážou proměnit každodenní chvilku v malý svátek. Typická vůně koření a lehká nasládlost jsou přesně tím, co člověk ocení jak o víkendu, tak i ve všední den.

Bábovky: Tradice z formy

Říká se: „Když nevíš co, upeč bábovku.“ A i když my víme co, stejně ji upečeme! Vy si můžete vybrat hned z několika tipů na královnu české kuchyně – dokonale vláčnou bábovku.

Načítám