Článek
Postup
01.
Z mléka a pudinkového prášku uvařte hustý krém a nechte ho vychladnout. Pudink se vaří z poloviční dávky mléka, aby byl opravdu velmi hustý. Hotový pudink přikryjte potravinovou fólií, aby nevznikl škraloup a nechte ho vychladnout.
02.
Do velké mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ušlehejte do světlé a nadýchané pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej a mléko. Ušlehejte hladké těsto.
03.
Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 30 minut. Pak nechte korpus vychladnout. Mezitím připravte krém.
04.
Do mísy dejte tvaroh, přidejte zakysanou smetanu, vanilkový i moučkový cukr a prošlehejte. Postupně přidávejte do krému vychladlý pudink a šlehejte, až vznikne hladký krém bez hrudek. Nakonec do něj vmíchejte nahrubo nasekanou čokoládu.
05.
Vychladlý korpus vydlabejte tak, aby dole zůstala vrstva asi jeden a půl cm vysoká. Okraje nechte celé. Banány nakrájejte podélně na plátky. Rozložte je na těsto, naneste na ně krém a uhlaďte ho. Vydlabanou část těsta rozdrobte a pak ji nasypte na krém tak, aby vznikla ucelená vrstva. Koláč dejte poté asi na dvě hodinky do chladu.
Hledáte další inspiraci na nedělní pečení? Vyzkoušejte kakaové řezy s broskvemi nebo tuhle dokonalou ostružinovou dobrotu s vůní kávy.