Hlavní obsah

S drobenkou chutná všechno lépe! Víkendové koláče, crumble a muffiny zasněžené křupavou posypkou

Foto: Marcus Z-pics, Shutterstock.com

Foto: Marcus Z-pics, Shutterstock.com

Drobenka je tradiční a oblíbená přísada, která dokáže i suchý koláč nebo buchtu proměnit v luxusní záležitost. A co teprve když máte moučník plný ovoce! Díky drobence je to výlet do pohádkové země plné chutí a nadšení z každého sousta.

Článek

Děláte doma na koláče drobenku nebo žmolenku? Používáte hrubou, polohrubou, nebo dokonce hladkou mouku? Ať už sladké posypce říkáte jakkoli a připravujete ji z nejrůznějších surovin, musíte uznat, že s ní každý moučník chutná lépe. My jich pro vás vybrali hned několik, od klasiky přes muffiny až po crumbly. A těm všem drobenka prostě a jednoduše sluší.

Osvědčená klasika

Klasické koláče s drobenkou jsou sázka na jistotu. Ať už připravujete švestkový, jablečný nebo borůvkový, drobenka dodá každému z nich neodolatelnou křupavou vrstvu a vy si budete díky tradičním a lety prověřeným receptům připadat jako u babičky v kuchyni.

Drobenka trochu jinak

Chcete drobenku posunout na novou úroveň? Zkuste přidat ořechy, kokos nebo skořici. Ořechy propůjčí ještě větší křupavost, kokos exotický nádech a skořice hřejivou vůni. Experimentujte a objevujte nové kombinace, které udělají vaše koláče ještě zajímavějšími.

Podrobené muffiny

Proč se omezovat jen na koláče? Posypte drobenkou i muffiny a uvidíte, že je to často lepší než složité ozdoby z krému. Vsaďte na jednoduchost a úspěch bude zaručen.

Crumble neboli ovoce pod drobenkovou pokličkou

Rozšiřte svůj pečicí repertoár o extra snadný dezert. Stačí smíchat ovoce s trochou cukru a třeba lžičkou citronové šťávy, zasypat drobenkou a upéct dozlatova. Tento jednoduchý zákusek je ideální pro letní večery nebo jako sladká tečka po večeři.

Načítám