Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nejste při pečení fanoušci velkých experimentů? Vsaďte tedy na kynutou klasiku! Lahodný koláč se švestkami a drobenkou se nikdy neokouká.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 125 g hrubé mouky
  • 175 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 125 ml mléka
  • 21 g droždí
  • 50 g cukru krupice
Navrch
  • 750 g švestek
Drobenka
  • 75 g polohrubé mouky
  • 75 g hladké mouky
  • 75 g cukru moučka
  • 100 g másla
Článek

Postup

01.

V mléce rozpusťte lžičku cukru, kvasnice a nechte vzejít kvásek. Mezitím v míse smíchejte mouku, zbytek cukru, máslo, vejce i sůl. Doplňte kvásek a vařečkou nebo ručním hnětačem vypracujte hladké těsto. To musí teď 30 minut kynout na teplém místě.

02.

Poté rozpalte troubu na 180 stupňů. Švestky vypeckujte a nakrájejte na kousky. Připravte si ještě drobenku, která vznikne smícháním všech uvedených surovin. A jde se kompletovat!

03.

Vykynuté těsto vyválejte na tenkou vrstvu a vyložte jím plech (s pečicím papírem). Poklaďte švestkami, bohatě zasypte drobenkou a pečte asi 30 minut, dokud nejsou okraje zlatavé.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie15 840,5 kJ
Bílkoviny71,23 g
Tuky134,34 g
Sacharidy570,21 g
Sůl1,43 g
SAFA65,23 g
Vláknina37,26 g
Cukry211,16 g
Související témata:

Načítám