Článek
Jogurt, podobně jako tvaroh, dokáže báječné věci. Těsto s přidaným jogurtem je vláčné a lahodné, což platí i pro tento chlebíček, který můžete vyšperkovat jak šťavnatými lesními, tak i kanadskými borůvkami. Těsto lze sladit třtinovým cukrem i některým z alternativních druhů sladidel. Skvělý je například xylitol, který pozitivně působí na zuby, anebo erythritol, jenž má pro změnu nula kalorií. Pokud upřednostňujete před chlebíčky bábovky, pusťte se už teď směle do vymazání bábovkové formy a pojďte na věc!
01.
Vejce s cukrem prošlehejte metlou. Místo xylitolu můžete použít například třtinový cukr. Vmíchejte jogurt, citronovou šťávu a kůru.
02.
V čisté misce promíchejte suché ingredience - mouku, vločky, sodu a špetku soli. Sypkou směs přidejte do jogurtové a míchejte, dokud se ingredience dobře nepropojí.
03.
Nakonec do těsta vmíchejte borůvky.
04.
Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem a těsto přendejte do formy. Uhlaďte vařečkou.
05.
Pečte při 170 °C 50 minut. Po upečení vyndejte formu z trouby. Chlebíček nechte chladnout asi 20 minut ve formě a pak přendejte na mřížku. Krájejte až po úplném vychladnutí.
Borůvkových dobrot není nikdy dost. Potěšte se zdravými ovesnými muffiny s borůvkami anebo fitness cheesecakem.